З 16 лютого в Україні стартувала інформаційна кампанія під гаслом «Небесній Сотні вдячні за свободу!”

Пам'ятні події триватимуть з 16 по 28 лютого. Основним організатором є Національний музей Революції Гідності. Серед подій: виставки, презентації, круглі столи, інсталяції, панахиди, віче. Інформаційна кампанія проходитиме під гаслом "Вдячні за свободу!".

"20 лютого українці вшановують День пам'яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п'ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні", - наголосили в інституті нацпам'яті.

Окрім того Музей Майдану продовжив відеопроєкт "Характери гідності" та запустив соціальну кампанію.

Відео ролик - День героїв небесної сотні

Відеопроєкт уперше представили у 2019 році.

Це серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.

Ці відео є складовою інформаційної кампанії Національного музею Революції Гідності до пам’ятних днів: 18–20 лютого – Дня Героїв Небесної Сотні.


Наразі проєкт налічує 43 відео. Вперше публіці був представлений у 2019 році до Дня Героїв Небесної Сотні.

Музику спеціально для “Характерів гідності” написав і зіграв Роман Коляда.

Ідея та режисура: Дарина Кульчицька.


Всі випуски доступні на каналі Музею: https://www.youtube.com/playlist?list=PLC-zkopgZenZrwfyBcYnu3XI1LeG_olBt

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.