1 Березня 2021 року дитячий садок ДНЗ «Ромашка» №10 м. Енергодар долучився до проведення Всеукраїнського Дня доброти під дивізом «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».

1 березня (у Всесвітній день котів) БФ «Щаслива лапа» за підтримки Міністерства освіти і науки України запропонував закладам дошкільної освіти долучитись до проведення «ІІІ Всеукраїнського заняття доброти» на тему:«Гуманне тавідповідальне ставлення до тварин».

Педагоги закладу ставили перед собою важливі завдання:закріпити знання дітей про свійських і диких тварин, виробляти навички безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами;виховувати гуманне та відповідальне ставлення до тварин, любов, чуйність, доброту, милосердя,закріплювати поняття про те, що тварини вимагають до себе дбайливого та доброго ставлення; сприяти налагодженню доброзичливості, сердечності, взаєморозуміння та взаємоповаги; вчити усвідомлювати небезпеку, яка може виникнути при неправильній поведінці з тваринами; розвивати пізнавальний інтерес дітей до живої природи, зокрема, до котів, уважність, пам’ять, уяву, кмітливість, логічне мислення; розширити знання дітей про особливості догляду за домашніми собаками та котами;

Про все це вихованці дитячого садка «Ромашка» дізналися під час проведення різноманітних заходів: заняттях «Тварини – наші друзі», бесіди на тему: «У світі бракує на всіх доброти, бо є безпритульні собаки й коти!», дидактичних ігор «Хто, де живе?», «Розкажи про котика», , діти розмальовували своїх улюбленців, складали пазли, розповідали про них, розповіді підтверджували картинками, слухали пісеньку «Котик-Мурчик». Грали в рухливу гру «Горобці та Котик», грали в дидактичну гру «Правильно-не правильно», провели артикуляційну вправу «Рухи та звуки котика». Батьки вихованців залюбки долучилися до проведення заходів. Діти принесли фото з улюбленими домашніми тваринами та із задоволенням розповідали, як вони дбають про них в домашніх умовах.

Вихователь - методист Руденко М.М.

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.